Bagaimana Menyiapkan Sapo Tahu Ayam, Lezat Sekali
Sedang mencari inspirasi resepi tauhu ayam sapo unik yang tidak menghampakan anda? Langkah-langkah mudah untuk membuat sapo tauhu ayam melawan celup sangat diminati ramai sejak kebelakangan ini, anda mungkin salah seorang daripada mereka. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka, contohnya, untuk melihat maklumat imej. Diterbitkan Kali ini saya akan kongsikan panduan cara menghidangkan resepi sapo topo ayam, buat air liur nak susah sangat senang. Jika anda melakukan kesalahan, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan, malah tidak menyenangkan. Sebaliknya, Sapo Tahu Ayam yang indah sepatutnya mempunyai rasa wangi yang boleh membangkitkan selera.
Terdapat beberapa perkara yang lebih kurang mempengaruhi rasa Sapo Tahu Ayam: pertama jenis bahan, dan kemudian pilihan bahan segar sebelum dimasak dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat sapo ayam tauhu yang lazat di mana sahaja anda berada, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Berikut adalah gambar Sapo Tahu Ayam yang boleh anda jadikan idea.
So kali ni jom cuba, jom buat ayam sapo tauhu di rumah. Secara mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat kepada kesihatan anda sekeluarga. Anda boleh membuat sabun tauhu ayam menggunakan 16 bahan yang berbeza. 4 4 langkah memasak. Berikut adalah langkah penyediaan.
Tanya yang besar tapi bahan-bahannya hanya ada di rumah. Champignons digantikan oleh champignons, brokoli - kembang kol, solang - ikan kod. Kunci # PejuangGoldenApron3 minggu 13
Bahan rempah masak tauhu sapo ayam berempah.
- 2 biji telur tauhu, dihiris
- 1 lobak merah, potong mengikut sudut
- 100 g fillet dada ayam
- 1 bahagian bawang putih, cincang kasar
- 1/2 liter bawang putih. Iris
- 2 biji cendawan telinga, rendam, cincang
- 1 auns walnut, potong 2 bahagian
- 1/2 keping, potong 2
- 1/2 bunga kobis, potong 2 bahagian
- 1 g/g minyak bijan
- 1 g/g kicap manis
- 2 sudu besar sos tiram
- 1 g/g sup cendawan
- 1 sudu besar tepung jagung dilarutkan dalam sedikit air
- air secukupnya
- Minyak secukupnya untuk menggoreng
Langkah-langkah memasak tauhu sapo ayam
- Sediakan semua bahan. Ակել Goreng tauhu telur dalam minyak yang banyak sehingga kekuningan, jangan selalu dikacau semasa menggoreng kerana tauhu telur mudah hancur. Besarkan buah plum.
- • Tumis bawang putih dan bawang besar dalam minyak bijan hingga naik bau, kemudian masukkan lobak merah.
- Վել Masukkan ayam, kacau hingga ayam bertukar warna. Վել Masukkan sos tiram, air rebusan cendawan dan kicap manis, gaul rata. "Kemudian" tambah kacang, chard, kembang kol, cendawan. Gaul sebati.
- Ացրեք Masukkan air, biarkan mendidih. Ացրեք Masukkan larutan kanji, sos topo sapofo akan menjadi pekat. Sesuaikan kekentalan secukup rasa, jika terlalu pekat boleh tambah air. Jika mahu lebih pekat, tambah lagi larutan kanji. Ենք Masukkan tauhu telur ում Gaul perlahan-lahan supaya tauhu telur tidak pecah. ️ Pembetulan rasa. Hidangkan.
Bagaimana: Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat Sapo Tahu Ayam di rumah. Semoga berjaya!