'/> Bagaimana Menyiapkan Sapo Tahu Wortel Telur Anti Gagal - Negotiate

Bagaimana Menyiapkan Sapo Tahu Wortel Telur Anti Gagal

Telur lobak merah dengan katak tauhu

Kepada ilham komen Komen jadikan lobak merah tauhu sapo yang unik, resepi lobak merah tauhu sapo tiga sedap memang mencari nama orang yang keluar dari kita, begitu sahaja. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada peranti untuk mendapatkan maklumat bergambar yang boleh digunakan sebagai idea. Baiklah, kali ini saya berkongsi dengan anda tutorial cara memasak telur lobak merah dengan katak tauhu dan lidah mangayan, jadi ia tidak terlalu sukar, tetapi ia tidak mudah juga. Jika tersalah urus, hasilnya tidak memuaskan dan tidak sedap. Manakala telur Wortel Sapo Tahu yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera kita.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti telur lobak merah dari tauhu dan katak: dari jenis bahan, pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin memasak Wortel Telur sapo tahu di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi menyeronokkan. Di bawah adalah gambar telur lobak merah Sabo Tofu yang boleh memberi anda idea.

Baiklah, cuba kali ini, tukar telur lobak merah di rumah kepada Tofu frog. Kesederhanaan hidangan ini dapat membantu menyihatkan tubuh badan kita. Anda boleh memasak telur tauhu dan katak lobak merah dengan 16 jenis bahan dan 9 tahap kraf. Ini adalah peringkat-peringkat memasak.

ia lazat. Kayak di Restoran 2. Percayalah. Tengok 👌🏻 # PejuangGoldenApron3

Bahan dan rempah untuk telur lobak merah dari tauhu saba:

  1. 1 keping tauhu
  2. 1 lobak merah kecil
  3. 1 biji telur
  4. 1 ulas bawang putih
  5. 1 mentol
  6. 1 mentol
  7. 1 buah tomato epal
  8. 4 sudu besar jagung
  9. Minyak kelapa untuk menggoreng tauhu
  10. 1 sudu besar mentega
  11. 1 sudu besar kicap manis
  12. 1 sudu besar sos tiram
  13. 1/2 sudu teh garam
  14. 1/2 sudu kecil lada
  15. 1 sudu teh sup cendawan
  16. 100 ml air putih

Cara memasak telur lobak merah dengan tauhu dan katak

  1. Potong tauhu, taburkan tepung jagung dan goreng hingga kekuningan.
  2. Baki tepung jagung dibancuh dengan air putih untuk kegunaan kemudian.
  3. Masukkan sedikit minyak + - 50 ml baki tauhu goreng, masukkan mentega dan panaskan hingga sebati
  4. Tumis bawang besar hingga naik bau dan masukkan tomato dan lobak merah.
  5. Masukkan tauhu yang telah digoreng tadi, ketepikan, masukkan dan potong telur. Kecilkan api sebelum bertelur
  6. Masukkan kicap manis, sos tiram dan lada sulah.
  7. Masukkan garam, sup cendawan, kemudian tepung jagung.
  8. Gaul rata dan betulkan rasa. Kemudian masukkan bawang hijau. Kacau perlahan-lahan supaya tauhu tidak hancur.
  9. selesa. Sangat mudah dan kaya 😋

Apa khabar anda semua Cara memasak telur lobak merah dengan tauhu dan katak yang boleh dimasak di rumah. Semoga ini bermanfaat dan anda bergembira!

Link copied to clipboard.