'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Sapo Tahu Ayam Udang, Menggugah Selera - Negotiate

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Sapo Tahu Ayam Udang, Menggugah Selera

Ayam Tauhu Udang

Masih mencari inspirasi dalam langkah mudah Ayam Just Tofu yang benar-benar unik? Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon mudah alih untuk melihat maklumat visual sebagai idea. Dan kali ini saya akan memberitahu anda bagaimana Udang Tauhu Ayam menawarkan langkah mudah untuk menjayakannya suatu hari nanti. Jika salah, hasilnya tidak akan licin dan manis. Walaupun pernah sedap, rasanya dan rasanya cukup memuaskan selera kita.

Rasa Sapo Tahu Ayam Udang dipengaruhi oleh banyak perkara, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, dan diakhiri dengan penyediaan dan persembahan. Jangan risau jika anda ingin memasak Tahu Ayam Udang Sapo yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu resipinya, hidangan ini akan memberi anda keseronokan yang istimewa. Di bawah adalah gambar Tahu Ayam Udang yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.

Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan sebaik sahaja Tahu Ayam Udang sedia untuk disediakan. Anda boleh memasak Tahu Ayam Udang sekali gus menggunakan 13 bahan dan 5 langkah. Berikut adalah peringkat-peringkat memasak.

Alkisahnya, mereka hanya mahu membuat makanan laut, tetapi hanya udang. Nak masak ayam, tapi kenapa tambah udang? Keluarkannya hanya pada penghujungnya. Sedap 😄😄 #PejuangGoldenAfarn3

Bahan dan Rempah Yang Diperlukan Untuk Membuat Tauhu Udang Ayam

  1. 2 buah tauhu Jepun (saya guna sedikit), potong kecil
  2. 200 gram udang
  3. 200 gram fillet ayam, dalam empat segi
  4. Potong 1 tiub
  5. 6 biji cendawan segar dipotong 2
  6. 6 biji cendawan butang, potong nipis
  7. 3 ulas bawang putih, dikisar halus
  8. 1/2 ulas bawang merah, dihiris halus
  9. 1 tangkai bawang besar, potong memanjang
  10. 2 sudu besar air rebusan tiram
  11. 1 sup soya manis
  12. Garam dan lada sulah secukup rasa
  13. Tapis larutan tepung jagung.

Langkah-langkah membuat tauhu sekali gus dengan udang ayam

  1. Sediakan bahan-bahan. Minyak tauhu sehingga masak. Rizab untuk menarik balik.
  2. Lumurkan bawang putih dan bawang besar. Masukkan ayam, cendawan, lobak merah, dan udang.
  3. Masukkan garam, lada sulah, air rebusan tiram, kicap. Berikan saya air. Masak lobak merah sehingga ringan dan kembang. Pembetulan rasa.
  4. Masukkan bawang besar. Penyelesaian muzik. Laraskan ketebalan seperti yang dikehendaki.
  5. Pemadaman fail.

Sepertimana mereka? Mudah atau tidak? So lepas dah boleh train kat rumah, sediakan Tahu Ayam Udang. Selamat berusaha!

Link copied to clipboard.