Langkah Mudah untuk Menyiapkan Sapo Tahu Anti Gagal

Mencari idea resipi tauhu sapo yang unik? Resepi Kaunter Resepi Tauhu Sapo dicari oleh ramai pengguna di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda telah terbiasa dengan idea menggunakan telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat di Internet. Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi sapo tahu. Ia sangat lazat, sangat kompleks dan mudah. Dengan pemprosesan yang lemah, hasilnya tidak akan menjadi lembut dan tidak enak. Malah, rasa dan bau Sapo Tahu sepatutnya merangsang selera makan.
Banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa Sapo Tahu, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara ia diproses dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat sapo tahu yang sedap di mana-mana, jangan risau jika anda tahu petuanya, kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan Sapo Tahu yang boleh anda jadikan contoh.
Jumlah hidangan yang boleh diberikan untuk membuat Sapo Tahu ialah 4 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memperkenalkan anda dan orang tersayang.
Selain itu, dipercayai masa yang diperlukan untuk menyediakan sapo tahu adalah lebih kurang 30 minit.
Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna untuk menyediakan Sapo Tahu. Anda boleh membuat Sapo Taha dengan 19 bahan dan 4 peringkat pengeluaran. Cara memasak hidangan.
Suami saya sangat bergantung kepada makanan cina, terutama di restoran, makanan cina sekarang lebih mahal daripada di restoran. Jadi daripada membayar banyak untuk makan di rumah (mod Zota dalam erti kata). 😂
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Sapo Tahu:
- 2 bungkus telur tauhu Jepun, dihiris, digoreng hingga kekuningan
- Bersihkan 5-8 ekor udang
- 1 auns ketul ayam
- 1 lobak merah, potong mengikut sudut untuk hiasan
- 3 batang ikan dengan 3-4 buah
- Keringkan perut ikan secukup rasa, potong kecil dan rendam dalam air.
- 1 sudu besar cendawan kering, secukup rasa, rendam, dihiris nipis
- 1 sudu kecil bawang besar, potong memanjang
- 1 sudu teh saderi, daun dibuang
- rempah ratus
- 2 ulas bawang putih, cincang halus
- 1 sudu besar sos tiram
- Perkataan Inggeris 1 sudu teh
- 1 sudu teh wain mulled (angciu)
- sedikit minyak bijan
- Garam secukup rasa
- sup cendawan secukup rasa
- belon 300 ml
- 1 sudu besar tepung jagung dan bancuhan air
Langkah-langkah membuat Sapo Tahu
- Tumis bawang putih hingga naik bau, kemudian masukkan lobak merah, ketulan ayam dan udang, bahan perasa kecuali tepung jagung dan bancuhan air, tumis hingga naik bau.
- Masukkan ikan, perut ikan dan cendawan ke dalam hutan dan goreng sedikit.
- Masukkan air, kemudian tunggu sehingga mendidih, masukkan sirap jagung, masak hingga empuk.
- Selepas masak, masukkan bawang besar dan kepingan saderi. Gaul dan hidangkan.
Terima kasih kerana membaca resipi di halaman ini. Kami berharap penyediaan Sapo Tahu yang diterangkan di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda atau menghasilkan idea untuk perniagaan kulinari. Selamat bereksperimen!