Langkah Mudah untuk Menyiapkan Sapo tahu (sayur) Anti Gagal

Adakah anda sedang mencari idea resipi untuk sapo tahu (sayur), boleh beritahu kami tentang kepakaran anda? Sememangnya ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada peranti mereka untuk melihat maklumat tentang imej yang boleh mereka gunakan sebagai contoh. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan cara membuat Resepi Tauhu Sapo (Sayur) yang sedap supaya mudah dan ringkas. Jika ini tidak dilakukan dengan betul, hasilnya tidak memuaskan, tetapi tidak menyenangkan. Walaupun Sapo tahu hidangan yang baik (daripada sayur-sayuran) mesti mempunyai aroma dan rasa yang boleh menguji selera kita.
Banyak faktor lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa sapo tahu (sayur-sayuran), pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar hingga pemprosesan dan penyajian. Jika anda ingin membuat tauhu sapo (sayur) yang sedap di rumah, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, masakan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut ialah gambar Sapo Tahu (taman) untuk inspirasi anda.
Nah, kali ini kita akan cuba, ayuh, ia berbeza dengan Sapo Tofu (sayur) di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini akan membantu menjaga kesihatan badan anda dan keluarga anda. Anda boleh membuat sapo tahu (sayur) dengan 15 jenis bahan dan 5 peringkat pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Saya akhirnya boleh memasak pelbagai ini. Saya suka memesan hidangan ini di restoran, tetapi saya hanya mendapat bahagian sederhana. Sekarang anda boleh melakukan seberapa banyak yang anda mahu
Bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk penyediaan tauhu sapo (sayur).
- 1 keping tauhu dipotong kecil
- 3 pinggan, potong-potong (daging boleh ganti)
- 5 biji sawi putih
- 1 batang lobak merah
- 5 biji timun (contohnya bunga kobis)
- 1 biji bawang besar
- 1 batang bijan
- 2 ulas bawang putih, dikisar
- 1/2 biji bawang besar dihiris
- 1 sudu kecil sos tiram
- 1 sudu besar kicap
- 1 sudu besar kicap manis
- 1 sudu teh sup ikan
- Garam, gula, lada sulah, air secukupnya
- Larutan kanji jagung untuk menguatkan
Cara membuat tauhu sapo (sayur).
-  Tauhu dibelah dua kemudian dipotong beberapa kali  
-  Sebelum digoreng, salutkan tauhu dengan tepung jagung dan putar sekali.  
-  Inilah hasil tauhu goreng. Tauhu digoreng apabila kita benar-benar ingin menghidangkan makanan dengan segera. Jadi jangan masak tauhu dan biarkan terlalu lama. Kemudian tauhu akan berlubang dan tidak lembut.  
-  Jadi sediakan semua bahan baru dahulu, kemudian goreng tauhu. Seterusnya, segera tumis bawang putih dan bawang merah hingga naik bau. Masukkan daging/sosej/udang. Goreng seketika. Masukkan sayuran keras/sementara, cth: lobak merah, kembang kol. Separuh masa memasak, masukkan sayur-sayuran lain. Gaul sebati. Masukkan rempah dan air secukupnya (biasanya air banyak, hampir seperti sup). Masak sehingga sayur masak. Rasalah. Pekatkan dengan larutan tepung jagung.  
- Masukkan tauhu, bawang merah dan saderi sebelum dihidangkan. Kacau perlahan-lahan seketika. Sedia untuk dihidangkan
Terima kasih kerana membaca resipi yang dibentangkan oleh pasukan kami di laman web ini. Kami harap resepi tauhu sapo (sayur) ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga atau rakan-rakan, atau bagi mereka yang ingin menjual barang. Kami berharap anda berguna dan kemakmuran!